Onze locatie

Bekijk onze locatie

Hier kunt u alvast een indruk krijgen van onze opvang en hoe het er allemaal uitziet.

Buitenspeelruimte
Buitenspeelruimte
Buitenspeelruimte
Buitenspeelruimte
Buitenspeelhuis
Buitenspeelhuis
Pompstation
Pompstation

Heerlijk buiten spelen

Buiten spelen heeft alleen maar positieve effecten, zowel van individuele als sociale aard. Het buiten spelen beïnvloedt niet alleen de fysische maar ook de mentale gezondheid van het kind. Spelen en dan vooral buiten spelen is even belangrijk voor de ontwikkeling van een kind als andere behoeften. Sinds juni 2020 mogen wij genieten van onze geheel vernieuwde Buitenspeelruimte! Het sensomotorisch buiten spelen is voor zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers een fijne ervaring. Er zijn genoeg verstop- en speelplekken waar de kinderen de schaduw even kunnen opzoeken. Daarbij hebben wij een buitenkast vol met zandbak speelgoed, fietsen, een skelter, skippyballen, wipwap en nog veel meer speelgoed om te ontdekken! Behalve de zandbak maken wij in de zomermaanden ook gebruik van kleine zwembaden waar de kinderen heerlijk kunnen afkoelen.

Heerlijk buiten spelen

Binnenspeelruimten

Bij ons kinderdagverblijf zijn de groepsruimten zo ingericht dat er voor de verschillende leeftijdsgroepen zowel een rustpunt is, als een plek die uitdaagt tot activiteiten. Eén van de groepsruimten is ingericht als Ravotruimte, waar de kinderen dagelijks (nog) meer mogelijkheden hebben om in het bijzonder de grote motoriek te oefenen en het ruigere spel te stimuleren. Dit kan ook in onze Buitenspeelruimte waar de kinderen heerlijk kunnen spelen.
De Ravotruimte is speciaal voor activiteiten die samen gaan met veel beweging en/of lawaai zoals fietsen, spelen in de ballenbak, spelen met de skippybal, klimmen en klauteren, wippen, dansen, springen, kringspelletjes en zingen.  

Binnenspeelruimten
Ruimte voor activiteiten

Ruimte voor activiteiten

Kinderdagverblijf De Bibelebonseberg heeft een goed contact met Zorgcentrum De Merenhoef. Samen met de kinderen van de Peuterplusgroep gaan de pedagogisch medewerkers regelmatig naar Zorgcentrum De Merenhoef om daar met de bewoners deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten. Wij vinden dit belangrijk omdat niet alle kinderen opa’s en/of oma’s hebben en deze bezoekjes de leefwereld van kinderen verruimt. Het is echt mooi om te zien hoe makkelijk zij met elkaar omgaan en genieten van elkaars gezelschap.  

Voor kinderen kan het leuk, uitdagend en leerzaam zijn om de nabije omgeving te ontdekken. Daarom doen alle speelgroepen af en toe een activiteit in de omgeving van De Bibelebonseberg. Denk aan een eindje wandelen in de buurt, een bezoek aan het nabij gelegen park en/of de kinderboerderij, de markt of winkel.

Samen eten

Samen aan tafel eten is gezellig en sociaal. Bij De Bibelebonseberg zijn die -samen aan tafel- momenten voor de kinderen belangrijk. Het zorgt voor een veilige en gezellige sfeer aan tafel. De pedagogisch medewerkers maken tijd om met de kinderen te praten, geven hen bewust aandacht en laten alle andere bezigheden even los. Het tafel moment is ook een leerzaam moment waarbij bijvoorbeeld de kinderen van de Peuterplusgroep kleine taken krijgen toebedeeld, zoals het dekken en afruimen van de tafel, het in- en uitruimen van de vaatwasmachine, zelf je melk inschenken en boterhammen smeren. Samen aan tafel is ook een mooie gewoonte voor kinderen die nog niet kunnen praten. Zelfs de kleinste kinderen nemen de tafelgewoontes van de pedagogisch medewerkers over.

Samen eten

Om u een goede indruk van onze locatie te geven leiden wij u graag rond.