Activiteiten

Activiteiten

Elke dag doen wij in de ochtend en in de middag een activiteit. Wat wij doen is afhankelijk van het weer. Vaak laten wij de activiteit aansluiten op het thema waar wij op dat moment mee werken.

Creativiteit

Wij maken sneeuwpoppen van watten, narcissen van eierdozen. Wij schilderen bomen of vissen met vingerverf, maken kettingen van pasta. En natuurlijk ontvangt u de mooiste knutsels met vader- en moederdag. Kinderen vinden het vaak erg leuk om creatief bezig te zijn. Bovendien ontwikkelen ze ongemerkt hun fijne motoriek.

Creativiteit

Sociale vaardigheden

Kinderen leren veel sociale vaardigheden tijdens het vrij spelen. Wij letten goed op hoe kinderen zich gedragen. Onderling kunnen zij zelf al veel regelen en oplossen. Lukt het niet? Dan is er altijd een pedagogisch medewerker in de buurt om te helpen.

Contact met ouderen

Wij hebben een bijzondere band met Woonzorgcentrum Merenhoef. Een paar keer per jaar gaan wij met de Peuterplusgroep naar de oma's en opa's. De ene keer bedenken de medewerkers van de Merenhoef een activiteit en de andere keer organiseren onze pedagogisch medewerkers een activiteit. Wij gaan dan bijvoorbeeld samen koekjes bakken, gymmen of iets knutselen. Wij studeren speciaal voor deze bezoekjes kinderliedjes van vroeger in met de kinderen. Dat is een hele leuke manier om contact te maken met mensen die licht dementeren.

Voorlezen

Iedere week op maandag en donderdag komt er een opa of oma voorlezen bij onze speelgroep Blauw en Groen en de Peuterplusgroep.

Taalvaardigheid

Wij grijpen elke mogelijkheid aan om de kinderen nieuwe woorden te leren. Tijdens het voorlezen laten wij de kinderen meedoen. Ze mogen benoemen wat ze zien. Wij doen taalspelletjes waardoor ze nieuwe kleuren, dieren, vormen of begrippen leren. En dan zijn er nog de talloze liedjes die wij dagelijks zingen. Wij zien de woordenschat van onze dreumesen en peuters elke dag groter worden!

Om u een goede indruk van onze locaties te geven leiden we u graag rond.